Nusibodo ilgi vakarai bei vis tie patys bulvių ir mėsos deriniai? Tad leiskimės į kulinarinę kelionę! Meksikiečių virtuvės spalvos, kvapai ir skonis turi » Daugiau
LAMBATJOTSUPA – avienos sriuba – tokia maistinga ir sušildanti avienos sriuba verdama Islandijoje. Sriuboje esančios daržovės, ypač daržiniai kopūstai, suteikia jai nuostabią spalvą » Daugiau
ŠURBAT LAHAM CHARUF – libiška ėrienos sriuba – Ėriena – Libijoje įprastinė mėsa, iš kurios verdama ši sriuba. Savitą skonį ir aromatą mėsai » Daugiau
POLLO QUISO CON VEGETALE – vištienos ir daržovių troškinys – labai mėgstamas patiekalas Urugvajuje. 4 porcijoms reikia: 1 didelio viščiuko (apie 1,5 » Daugiau
FOUL MEDELES – pupelių troškinys – tai vegetariškas patiekalas, populiarus Egipte. 4 porcijoms reikia: 400 g pupelių („medames“), 1-1,5 litro vandens, 1 » Daugiau
Žuvį su drebučiais gamina ir lietuvės šeimininkės, bet tikri to patiekalo meistrai vis dėlto yra žydai. Štai kaip tas valgis gaminamas Izraelyje. Klasikinė » Daugiau
HUEVOS RANCHEROS – kaimiška kiaušinienė – įprastiniai pusryčiai Meksikoje – kukurūzų paplotėliai (tortilijos) su kiaušiniais, pomidorų padažu ir pupelėmis, ir dar didelis puodelis » Daugiau
KABUNI – ryžiai su razinomis ir cinamonu – šis salstelėjęs ryžių patiekalas Albanijoje valgomas vienas arba su viščiuku. Jei jis skiriamas garnyrui, tada » Daugiau
KOTTBULLAR – mėsos kukuliai – labai populiarus patiekalas visoje Švedijoje ir pirmauja tarp kitų patiekalų ant švediško stalo. Švedai, o ypač vaikai, mėgsta » Daugiau