Vasaros griliaus malonumai ir augantis svoris: kaip išlaikyti lieknas kūno linijas?
Rubrikose: Gurmano kampelis » Sveikata
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms auga riebaliukas. Keičiantis kūno linijoms tenka atsisakyti griliaus malonumų, o tai tikrai liūdina, kadangi valgyti visi mėgstame skaniai ir sočiai.
Tandyras keramikinė krosnis yra puikus pasirinkimas tiek tokiu atveju, kai maistas kepamas namuose, tiek tokiu atveju, kai norisi juo mėgautis miške. Svarbiausia, kad kokybiška kepsninė pagaminta taip, kad produktai būtų garinami savo pačių garuose, tad taip maksimaliai išlaikomas skonis bei kvapas, tačiau išvengiama nereikalingų riebalų ir kitose kepsninėse pasitaikančių degėsių, kurie kenkia Jūsų skrandžiui.
www.kepsnines.lt/ siūlo labai platų įrangos pasirinkimą, o mes atskleisime kelis patarimus, kurie padės išvengti augančio pilvuko net ir valgant daug maisto.
Pirmiausia siūlome nepamiršti, kad grilintis labai skanu ne tik mėsą, tačiau ir daržoves bei žuvį. Daugelis žmonių teigia, kad tai net kur kas skanesnis pasirinkimas, kuris džiugina receptorius. Kadangi daržovės ir žuvis yra liesesnis pasirinkimas – siūlome tai įvertinti ir rinktis tai, kas padės palaikyti gražias kūno linijas.
Taip pat dažnai riebaliukai gali augti ir dėl per didelio druskos kiekio, kurį gaunate kartu su prieskoniais. Siūlome rinkis natūralius, lietuviškame darže augančius prieskonių, kurie neturi daug druskos. Marinuodami mėsas papildomai nedėkite majonezo, kuris dažnai tampa pačiu pagrindiniu riebalų šaltiniu. Galiausiai, kai kurie mėgsta kepimo metu ant mėsos užpilti šiek tiek alkoholio, kadangi taip ji įgauna daugiau skalsaus kvapo. Siūlome to vengti, kadangi nuolatinis alkoholio įsisavinimas skatina ir didesnį apetitą, galiausiai, pats alkoholis taip pat turi daug kalorijų.
Valgyti skaniai ir nelabai kaloringai tikrai įmanoma. Svarbiausia apgalvoti kiekvieną patiekalą. Galiausiai, greta grilyje keptų patiekalų rinktis kuo daugiau daržovių, kurios užpildys Jūsų skranduką. Taip pat nerekomenduojama valgyti mėsos su ryžiais arba bulvėmis, kadangi tai nereikalingai apkrauna organizmą.
Leiskite sau džiaugtis skaniausiais patiekalais, kurių gaminimas yra paprastas kaip niekada.
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Pr | A | T | K | Pn | Š | S |
---|---|---|---|---|---|---|
« Lap | ||||||
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Parašykite komentarą