KOTTBULLAR – mėsos kukuliai – labai populiarus patiekalas visoje Švedijoje ir pirmauja tarp kitų patiekalų ant švediško stalo. Švedai, o ypač vaikai, mėgsta juos, patiektus su daržovėmis ir baltu padažu, virtomis arba keptomis bulvėmis su įvairiais padažais ir net su bruknių uogiene. Taip pat gali būti patiekiami kaip užkandis prie įvairių gėrimų.
4 asmenims reikės: 500 g maltos jautienos ir liesos kiaulienos, 2 valg. šaukštai sutrupintos nesaldžios baltos duonos, 150 ml riebaus pieno, 1 kiaušinis, 1 arbatinis šaukštelis druskos, 1 žiupsnelis juodųjų arba baltųjų pipirų, šaukštas susmulkinto svogūno, sviesto kepimui.
Duona su pienu sumaišoma paliekama 15 min.
Sumaišius prieskonius, kiaušinį ir svogūną, dedama mėsa bei kiti produktai. Viskas gerai išmaišoma.
Keptuvėje ištirpdomas sviestas, formuojami kukuliai ir kepama apie 4 min.
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą