ŠURBAT LAHAM CHARUF – libiška ėrienos sriuba – Ėriena – Libijoje įprastinė mėsa, iš kurios verdama ši sriuba. Savitą skonį ir aromatą mėsai bei lakštiniams suteikia mėtos ir alyvų aliejus. Sriuba valgoma su duona.
6 porcijos reikia: 700 g liesos ėriuko mėsos be kaulų, 4 valg. šaukštų alyvų aliejaus, 1 vidutinio dydžio smulkiai sukapoto svogūno, 2 valg. šaukštų pomidorų tyrės, 1 arbatinio šaukštelio druskos, 1 valg. šaukšto paprikos, 1 l vandens, maždaug 70 g nevirtų lakštinių, 3 valg. šaukštai šviežių arba kapotų mėtų arba petražolių, pusantros citrinos sulčių.
Supjaustykite mėsą pusantro centimetro dydžio kubeliais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Penkias minutes vis maišydami pavirinkite mėsą ir svogūną.
Supilkite pomidorų tyrę, druską, papriką ir vandenį. Užvirinkite ir leiskite valandą virti ant silpnos ugnies. Sudėkite lakštinius ir virkite, kol jie suminkštės.
Prieš pat nešdami į stalą įmaišykite sukapotas mėtas ir citrinos sultis.

Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau

Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau

Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau

Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Pr | A | T | K | Pn | Š | S |
---|---|---|---|---|---|---|
« Bal | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Parašykite komentarą