Kodėl kamado kepsninės yra geriausias pasirinkimas?
Rubrikose: Gurmano kampelis » Patarimai
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su šeima ar draugais gamtoje praturtina tobulas ant ugnies kepto maisto kvapas patraukiantis visų praeivių dėmesį. Tačiau vien gebėjimo gaminti kartais neužtenka, todėl svarbu pasirinkti ir kokybišką kepsninę, o kokia ji galėtų būti, skaitykite žemiau.
Šašlykinė ar kepsninė?
Tai turbūt pagrindinis klausimas kylantis žmonėms šiai dienai, renkantis kepimo įrangą. Žmonės pasiskirstę į dvi grupes: vieni renkasi laiko patikrintą, standartinę šašlykinę, kiti siekia naujovių, todėl nesibaimindami žiūri į naujas tendencijas. Taigi, kuris pasirinkimas geriausias?
Žmonės, kurie prisibijo naujovių ir nenori išbandyti kažko naujo renkasi kelis dešimtmečius nesikeičiančias klasikines šašlykines. Vienas didžiausias tokių šašlykinių minusas, tai galimo maisto asortimentas. Tokio tipo šašlykinės tinkamos tik ant iešmo keptam maistui (mėsos kumeliams), todėl šiuolaikiniam žmogui, kuris atsisako mėsos ar nori išskirtinių gaminių, tai ne pats geriausias variantas.
Dažnai aplinkoje, televizijoje ar internete galime pamatyti kitokių tipų ir formų kepsninių. Vyrauja įvairaus dizaino kepsninės, įvairiems žmonių poreikiams, suteikiantys ne tik kitokį gaminimo potyrį, bet ir malonumą kepti maistą gamtoje madingai. Labiausiai išpopuliarėjusios kepsninės, priminančios kiaušinio formą. Tai Kamado grilis. Šio tipo griliai turi begales privalumų pradedant nuo talpumo ir baigiant maisto gardumu. Kamado griliai gali talpinti net iki penkių viščiukų vienu metu, taigi tai puikus pasirinkimas vakarėliams gamtoje artimų žmonių apsuptyje. Dėl puikaus dizaino ir sandarumo kepsninė gali išlaikyti kaitrą net iki 12 val. taip taupydama žmonių laiką bei pinigus. Šių kepsninių dydžių pasirinkimas taip pat stulbinantis, nuo mažiausių kepsninių, puikiai tinkančių ramiai išvykai į gamtą iki didelių, galinčių pamaitinti net iki 20 žmonių vienu metu. Žmonėms norintiems greito rezultato šis grilis taip pat puikus pasirinkimas. Dėl oro cirkuliavimo sistemos grilis įkaitinamas per 15 min, nereikalaujant papildomų žmogaus sveikatai kenksmingų medžiagų šio proceso pagreitinimui. Ir turbūt svarbiausias aspektas – maistas. Šiame grilyje galima kepti nuo standartiškų mėsos kepsnių iki rečiau matomų patiekalų tokių kaip troškinių, daržovių, jūros gėrybių ar net picos. Kepsninės uždarumas garantuoja kad maistas visada bus sultingas ir prisotintas dūmo kvapo.
Taigi žmonėms siekiantiems sau ir savo artimiems kokybiško ir pačio skaniausio maisto derėtų pamiršti pasenusius kepimo metodus senovinėje šašlykinėje ir pasinerti į madingą bei malonumą keliantį procesą kepant naujausiomis kepsninėmis, kurios pradžiugins ne tik alkaną bet ir padės gerą laiką gamtoje paversti puikiu. Plačiau apie kepsnines galite paskaityti www.kepsnines.lt
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą