Žuvį su drebučiais gamina ir lietuvės šeimininkės, bet tikri to patiekalo meistrai vis dėlto yra žydai. Štai kaip tas valgis gaminamas Izraelyje. Klasikinė žuvis tam reikalui – karpis, bet jo neturint galima imti kitokią gėlųjų vandenų žuvį, pvz., karšį. Patiekalas valgomas su duona.
MARAK DAGIM KARUŠ – žuvis su drebučiais – iš žuvies paruoškite filė gabaliukus ir suguldykite ant vieno šono. Žuvies nuopjovas, sukapotą svogūną, razinas ir visus prieskonius sudėkite į prikaistuvį, supilkite vyną ir vandenį, uždenkite ir 30 min. virkite ant mažos ugnies.
Perkoškite sultinį ir supilkite į kitą prikaistuvį. Nulupkite morkas ir supjaustykite griežinėliais. Suberkite juos į sultinį ir pavirinkite, kol suminkštės.
Sudėkite žuvies gabaliukus ir virkite ant mažos ugnies 10 min. arba kol žuvis bus išvirusi. Susmulkinkite žuvį mažesniais gabaliukais ir kartu su morkomis sudėkite į 4 atskiras lėkštes (tai bus 4 porcijos).
Atsargiai perkoškite sultinį ir užpilkite juo žuvį. Padėkite lėkštes šaltai, kad sultinys sustingtų į drebučius. Papuoškite citrinos griežinėliais. Patiekite į stalą su duona.
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą