LAMBATJOTSUPA – avienos sriuba – tokia maistinga ir sušildanti avienos sriuba verdama Islandijoje. Sriuboje esančios daržovės, ypač daržiniai kopūstai, suteikia jai nuostabią spalvą ir aromatą. Sriuba valgoma su duona.
8 porcijos reikia: 1 kg ėriuko mėsos – mentės arba krūtinėlės, 500 g morkų, 500 g kaliaropių, 1 poro, 400 g baltųjų kopūstų, 2 l vandens, 50 ml ryžių, 200 g šaldytų daržinių kopūstų, 50 ml kapotų petražolių.
Nuvalykite morkas bei kaliaropes ir supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais, baltuosius kopūstus išskirstykite lapeliais. Mėsą supjaustykite 1 cm gabalėliais.
Sudėkite mėsą į prikaistuvį, užpilkite vandens ir pasūdykite. Užvirinkite ir rūpestingai nugraibykite putas. Uždenkite ir 30 min. pavirinkite ant mažos ugnies.
Sudėkite ryžius, morkas, kaliaropes ir baltuosius kopūstus. Pavirinkite dar valandą. Įdėkite porą, daržinius kopūstus ir dar 10 min. pavirinkite.
Užderkite susmulkintas petražoles ir dėkite ant stalo su duona.
Skaitytojų komentarai
Parašykite komentarą
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Gera diena , siaip tai klaida ivelet pavadinime lambakjotsupa turetu buti nes tikrasis pavadinimas sriubos Lambakjötsúpa ir ingredientai truputi kitie