Šeštadienį, Šilutėje vyko tradicinis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas. Šiemet renginys pritraukė kaip niekad daug dalyvių – dėl čempiono žiedo kovėsi net 44 komandos, kurios išvirė net 2920 litrų žuvienės.
Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas Šilutėje vyksta jau aštuntus metus iš eilės. Deja, tenka apgailestauti, kad pastaruosius trejus metus apdovanojami tik rajone valdžią savose rankose turinčios politinės jėgos atstovai.
2014 m. VI Respublikiniame Žuvienės virimo čempionate tradicinės žuvienės kategorijoje I vieta atiteko partijos „Tvarka ir teisingumas“ komandai „Šilutės ereliai“, o absoliučia nugalėtoja paskelbta taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ komanda, tik šįkart moteriškoji – „Erelių moterys“. 2015 m. geriausios žuvienės virimo čempiono žiedą meras Vytautas Laurinaitis užmovė komandos „Šilutės ereliai 777“ virėjui Algimantui Svitkinui. Tuomet vietoje plojimų pasigirdo minios švilpimas.
Šiųmetis VIII-asis žuvienės virimo čempionatas taip pat baigėsi „savų“ apdovanojimu. Kadangi ta pati komanda antrą kartą apdovanojama negali būti, absoliučia nugalėtoja buvo paskelbta Pagėgių „Senosios Gėgės žvejai“ komanda.
Edvardo Lukošiaus vaizdo įrašas
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą