FOUL MEDELES – pupelių troškinys – tai vegetariškas patiekalas, populiarus Egipte.
4 porcijoms reikia: 400 g pupelių („medames“), 1-1,5 litro vandens, 1 valg. šaukšto kmynų, 4 skiltelių nuluptų ir susmulkintų česnako, ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų. Garnyrui: 4 kietai virti kiaušiniai, 1 citrina, 1 svogūnas, 2 šaukštai alyvų aliejaus, 6-8 švieži susmulkinti baziliko lapeliai, 1 riekelėmis pjaustytas pomidoras, 50 ml susmulkintų petražolių.
Pupeles pamerkti nakčiai. Paskui pupeles supilti į puodą ir užpilti šaltu vandeniu. Suberti kmynus, susmulkintą česnaką ir pipirus.
Uždengiame ir troškiname pupeles ant mažos ugnies apie 1-2 val., kol suminkštės. Jeigu reikia pripilkite dar vandens.
Supjaustykite citriną ir kiaušinius skiltelėmis. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Riekelėmis supjaustytą pomidorą sumaišykite su svogūnu, aliejumi ir baziliku.
Pasūdykite ištroškintas pupeles ir apibarstykite petražolėmis. Patiekite jas su garnyru ir rugine duona.

Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau

Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau

Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau

Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau

Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau

Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau

Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau

Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau

Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau

Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą