KABUNI – ryžiai su razinomis ir cinamonu – šis salstelėjęs ryžių patiekalas Albanijoje valgomas vienas arba su viščiuku. Jei jis skiriamas garnyrui, tada nurodytojo kiekio užteks 4 asmenims.
2 porcijoms reikia: 250 g ilgagrūdžių ryžių, 450 ml vištienos sultinio, 50 g sviesto, 100 g razinų, 2 valg. šaukštai cukraus, sumaišyto su žiupsneliu cinamono.
Ištirpinti sviestą, pakepinti ryžius, kol jie taps peršviečiami.
Supilti į ryžius sultinį ir pavirti 5 min.
Suberti razinas, uždengti ir pavirti dar 15 min.
Apibarstyti ryžius su cukrumi ir cinamonu ir patiekti prie kepto viščiuko.
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą