POLLO QUISO CON VEGETALE – vištienos ir daržovių troškinys – labai mėgstamas patiekalas Urugvajuje.
4 porcijoms reikia: 1 didelio viščiuko (apie 1,5 kg), 200 g grybų, 2 morkų, 1 skiltelės česnako, 4 valg. šaukštų sviesto, 1 arbatinio šaukštelio miltų, druskos, juodųjų pipirų, 1 žiupsnelis muskato riešutų, 2 valg. šaukštų susmulkintų svogūnų laiškų, 200 ml sauso baltojo vyno, 1 kietai virto kiaušinio supjaustyto griežinėliais.
Sukapoti viščiuką. Nuvalyti grybus ir supjaustyti, bet neplauti. Nulupti ir supjaustyti morkas. Sugrūsti česnaką.
Ištirpinti 2 šauktus sviesto keptuvėje ir pakepinti daržoves, kol jos šiek tiek paruduos. Įdėti česnako, pabarstyti miltais, įberti pusę šaukštelio druskos ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišyti. Sudėti visas daržoves į troškintuvę.
Įtrinti viščiuko gabaliukus druska ir pipirais. Apkepinti iš visų pusių likusius 2 šaukštuose sviesto. Sudėti daržoves, apibarstyti riešutais ir svogūnų laiškais. Įpilti vyno, uždengti ir troškinti apie 45 min.
Papuošti kiaušinio griežinėliais ir patiekti į stalą ant padėklo arba tiesiai su troškintume.
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą