Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas – konkurso „Mano krašto gardėsis“ nugalėtojas
Autorius: F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyrius
Rubrikose: Gurmano kampelis Žymos: Konkursai
Gyvoji krašto enciklopedija „Graži tu mano“ kvietė atskleisti savo miestelio skanėstus visam pasauliui – pasidalinti gardžiausių patiekalų receptais ar straipsniais apie savo regiono kulinarinį paveldą konkurse „Mano krašto gardėsis“. Konkursui buvo pateikta per 80 įrašų iš Aukštaitijos, Suvalkijos, Žemaitijos, Dzūkijos. Kadangi skirtingi regionai nevienodai intensyviai dalyvavo konkurse, komisijos nuomone buvo nutarta, jog 4 bibliotekos-laimėtojos bus renkamas ne pagal regionus, o iš visų pateiktų konkursui įrašų. Nugalėtojais tapo: Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės Sigitos Kasparavičienės aprašytas tradicinis kintiškių patiekalas „Keptas-troškintas starkis“, Anykščių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos ir Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos Abromiškių filialobibliotekininkių pateikti patiekalų receptai. Nugalėtojai bus apdovanoti metine 2014 metų leidinio „Šeimininkė“ prenumerata jų atstovaujamai bibliotekai, o receptai bus pateikti specialioje receptų knygoje, kurią gaus ir pats laimėtojas.
Kepto-troškinto starkio receptą rasite čia http://www.grazitumano.lt/w/index.php?title=Keptas-tro%C5%A1kintas_starkis&rcid=483925
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą