Žuvienės virimo čempionatas Šilutėje vyks rugsėjo 8 dieną
Rubrikose: Gurmano kampelis » Užimtumui Žymos: Šventės
Pamarys – kraštas, kur vanduo ir žmonės kuria gyvenimą. Pamario neįmanoma pamilti protu, Pamarį reikia pamilti širdimi. Rugsėjo 8 dieną Šilutėje vyks 4-asis Žuvienės virimo čempionatas (2-asis Respublikinis), kuriame žuvienės virimo meistrai prie savo katilų susikaus dėl žuvienės virimo čempiono titulo ir Šilutės rajono savivaldybės merės pagrindinio prizo – unikalaus Žuvienės virimo čempiono žiedo.
Jau nuo praėjusių metų savo krašte žieduojame ne tik parskrendančius ir migruojančius paukščius, bet ir geriausius žuvienės virėjus. Šių metų žuvienės virimo čempionato šūkis „Kam kleckynė, kam bulvienė – mus suvienija žuvienė!”
Jeigu susigundėte būti ne tik šio Žuvienės virimo čempionato žiūrovais – degustatoriais, bet ir dalyviais – virėjais, perskaitykite čempionato taisykles ir pirmyn. Registruokitės iki 2012 m. rugsėjo 6 d. el. paštu menas@pamarys.lt
Taisykles ir anketą rasite čia.
Nuolat besivystančiame gastronomijos pasaulyje maisto tendencijos ir mados yra tokios pat trumpalaikės kaip ir metų laikai, užvaldančios » Daugiau
Kai kalbama apie šaldytuvą, svarbiausia yra jo organizavimas. Tinkamas sandėliavimas ne tik užtikrina, kad maistas išliktų šviežias ir » Daugiau
Jūros gėrybės – tai įvairūs jūros gyvūnai: vėžiagyviai ir moliuskai. Tradiciškai gėrybės iš jūros yra populiarus ir » Daugiau
Nors šiais laikais rugsėjis – itin aktyvus metas ne tik ūkininkams, bet ir kone visiems dirbantiesiems, viena šio » Daugiau
Traškios, skanios ir sveikos salotos savyje turi gausybę mineralų (kalio, magnio, natrio, fosforo, geležies), vitaminų (C, karotino, chlorofilo, » Daugiau
Maisto gaminimas daugumai yra didžiausias malonumas, tai kodėl atšilus orams, šio pomėgio neperkelti į gamtą? Puikų laiką su » Daugiau
Daugelis lietuvių atranda grilinimo malonumus net ir žiemos metu. Ir atradę… daugiau nepaleidžia, kadangi kepti skaniausius patiekalus lauke » Daugiau
Šiltasis metų laikas neatsiejamas nuo grilinimo sezono, kuris dažniausiai džiugina tik skonio receptorius, kadangi nuo didelių kiekių riebios mėsos žmonėms » Daugiau
Daugiausia vertingųjų savybių baravykai išlaiko džiovinami ir šaldomi. Džiovintuose baravykuose baltymų – daugiau negu jautienoje. Išbandykite itališkus receptus » Daugiau
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių » Daugiau
Parašykite komentarą