Šrifto dydis:
2024-07-17

Valgomasis ir virtuvė viename kambaryje – kaip įrengti?



Rubrikose: Patarimai

stal

 

Vis dažniau moderniuose namuose virtuvė ir valgomasis susilieja į vieną erdvę. Taip sukuriamas jaukus ir bendruomeniškas kampelis, kur galima gaminti, valgyti ir bendrauti. Ši erdvė tampa namų širdimi, kurioje verda ne tik maistas, bet ir gyvenimas. Tačiau kaip sukurti šią harmoningą ir funkcionalią zoną, kuri atitiktų visus jūsų poreikius ir tuo pačiu būtų stilinga?

Kai virtuvė ir valgomasis sujungiami į vieną erdvę, svarbu išlaikyti balansą tarp funkcionalumo ir estetikos. Tai vieta, kurioje kiekvienas elementas turi savo vietą ir prasmę, kurioje patogu ir gaminti, ir mėgautis maistu. Taip pat svarbu, kad šioje erdvėje būtų jaukus, stilingas ir kokybiškas valgomojo stalas, kuris kviestų susirinkti visą šeimą ar draugus.

 

 

Kaip atskirti ir įrengti virtuvės zoną?

 

 

Pirmiausia, pagalvokite apie aiškias ribas, kurios bus tarp virtuvės ir valgomojo ir suteiks erdvei struktūros ir tvarkos. Tam puikiai tinka pusbaris arba sala – jie ne tik fiziškai atskiria zonas, bet ir suteikia papildomą darbo paviršių bei vietą greitiems pusryčiams ar pokalbiams, kol gaminate.

Darbo paviršiai: Efektyviai išdėstyti darbo paviršiai yra būtini kiekvienoje virtuvėje. Įsitikinkite, kad turite pakankamai vietos ruošti maistą ir kad visi reikalingi įrankiai yra lengvai pasiekiami. Išdėstykite stalviršius taip, kad tarp jų būtų logiška seka – nuo maisto laikymo vietos, per ruošimo zoną iki viryklės ar orkaitės.

Sandėliavimo vietos: Tvarka yra raktas į sėkmingą virtuvę. Naudokite spinteles ir stalčius, kad viskas būtų savo vietoje. Aukštos spintelės gali suteikti papildomos vietos rečiau naudojamiems daiktams, o stalčiai su skyriais puikiai tiks smulkiems reikmenims.

Buitinė technika: Pasirinkite buitinę techniką, kuri atitiktų jūsų poreikius ir derėtų prie bendro dizaino. Integruojami prietaisai, tokie kaip indaplovė ar mikrobangų krosnelė, gali padėti išlaikyti švarią ir tvarkingą virtuvę. Įsitikinkite, kad šaldytuvas, viryklė ir orkaitė yra patogiai išdėstyti, kad gaminimas būtų sklandus ir malonus.

Apšvietimas: Tinkamas apšvietimas yra būtinas virtuvėje. Derinkite bendrą apšvietimą su darbo zonų apšvietimu – po spintelėmis įmontuoti LED šviestuvai puikiai apšvies stalviršius. Taip pat nepamirškite apie akcentinį apšvietimą, kuris suteiks erdvei jaukumo ir stiliaus.

Dekoracijos ir medžiagos: Rinkitės medžiagas, kurios yra tiek estetiškos, tiek praktiškos. Keraminės plytelės, nerūdijančio plieno paviršiai ar kvarciniai stalviršiai yra patvarūs ir lengvai valomi. Dekoratyviniai elementai, tokie kaip augalai, meno kūriniai ar spalvingos indų lentynos, suteiks virtuvei individualumo ir jaukumo.

 

 

Kaip atskirti ir įrengti valgomojo zoną?

 

 

Pirmas žingsnis – aiškiai apibrėžti valgomojo zoną, kad ji atrodytų kaip atskira, tačiau natūraliai integruota erdvės dalis.

Baldų išdėstymas: Pradėkite nuo stalo ir kėdžių. Valgomojo stalas turėtų būti pagrindinis akcentas, aplink kurį sudėliota visa zona. Rinkitės stalą, kuris tinka jūsų šeimos dydžiui ir gyvenimo būdui. Jei erdvė ribota, išskleidžiamas stalas gali būti puikus sprendimas. Kėdės turėtų būti ne tik stilingos, bet ir patogios, kad ilgi vakarai prie stalo būtų malonūs.

Kilimas: Kilimas po stalu gali būti puikus būdas vizualiai atskirti valgomojo zoną nuo virtuvės. Rinkitės tokį kilimą, kuris yra pakankamai didelis, kad ant jo tilptų stalas ir kėdės, net ir kai jos ištrauktos. Kilimas ne tik suteiks jaukumo, bet ir padės sumažinti triukšmą bei apsaugos grindis.

Apšvietimas: Tinkamas apšvietimas yra svarbus valgomojo zonos aspektas. Pakabinamas šviestuvas virš stalo gali būti puikus centrinis akcentas, kuris sukuria intymią ir jaukią atmosferą. Rinkitės šviestuvą, kuris ne tik puikiai atrodo, bet ir suteikia pakankamai šviesos vakarienės metu. Papildomai galite naudoti žvakes ar pastatomus šviestuvus, kurie suteiks šilumos ir romantiškumo.

Dekoracijos: Dekoracijos gali paversti valgomojo zoną ypatinga. Pavyzdžiui, gražus stalo bėgelis, servetėlės ir indai gali suteikti stiliaus ir elegancijos. Meno kūriniai ant sienos ar šeimos nuotraukos taip pat suteiks individualumo ir jaukumo.

Augalai: Nepamirškite augalų! Jie suteikia gyvybės ir natūralumo bet kuriai erdvei. Aukštos vazoninės gėlės kampe arba nedidelis augalų rinkinys ant stalo gali suteikti valgomojo zonai gaivumo ir žavesio.

Spalvų ir medžiagų derinimas: Spalvos ir medžiagos valgomojo zonoje turėtų derėti prie bendros erdvės stilistikos, tačiau gali turėti ir savo unikalų akcentą. Šiltos spalvos ir natūralios medžiagos, tokios kaip medis ar linas, padės sukurti jaukią ir svetingą atmosferą.

 

 

 


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

„Šilutės žinios” redakcija už komentarų turinį neatsako bei pasilieka teisę pašalinti netinkamus, pažeidžiančius įstatymus skaitytojų komentarus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Informuokite „Šilutės žinios” redakciją apie netinkamus komentarus.

Praktiniai patarimai, kaip derinti apšvietimą su baldais Praktiniai patarimai, kaip derinti apšvietimą su baldais 

    Apšvietimas yra esminis interjero dizaino elementas, galintis pakeisti ne tik kambario nuotaiką, bet ir kaip baldai atrodo » Daugiau

„Clean Art“ ekspertai pataria: kaip palengvinti namų tvarkymą? „Clean Art“ ekspertai pataria: kaip palengvinti namų tvarkymą? 

  Namų tvarkymas – tai veikla, su kuria susiduriame kiekvieną dieną, tačiau ji neretai gali tapti tikru iššūkiu. Nuo » Daugiau

Neįsijungia kompiuterio ekranas: priežastys ir sprendimo būdai Neįsijungia kompiuterio ekranas: priežastys ir sprendimo būdai 

  Atsisėdote prie darbo stalo ir neįsijungia jūsų kompiuterio ekranas? Ką daryti? Apžvelgsime galimas užgesusio ekrano priežastis bei jų » Daugiau

3 žingsniai, kaip ilsėtis su komfortu ir įspūdžiais 3 žingsniai, kaip ilsėtis su komfortu ir įspūdžiais 

  Norint pailsėti su komfortu ir įspūdžiais, svarbu atsižvelgti ne tik į fizinį poilsį, bet ir į tai, kaip » Daugiau

Ką pasirinkti – vienkartinius ar daugkartinius indus? Ką pasirinkti – vienkartinius ar daugkartinius indus? 

  Indai yra neatsiejama mūsų kasdienybės dalis. Jie atlieka kelias svarbias funkcijas: 🙂Maisto ruošimas ir vartojimas: indai naudojami maistui » Daugiau

Medinės dailylentės – privalumai, rūšys ir naudojimo galimybės Medinės dailylentės – privalumai, rūšys ir naudojimo galimybės 

  Medinės dailylentės yra populiari ir estetiškai patraukli medžiaga, naudojama tiek pastatų išorei, tiek vidui. Šios dailylentės gali suteikti » Daugiau

Brėžinių spausdinimas – svarba, technologijos ir iššūkiai Brėžinių spausdinimas – svarba, technologijos ir iššūkiai 

  Brėžinių spausdinimas yra svarbi proceso dalis daugelyje sričių, įskaitant architektūrą, inžineriją, statybą ir dizainą. Šis procesas apima įvairių » Daugiau

Kiek ilgai tarnauja baldai iš dirbtinės odos? Kiek ilgai tarnauja baldai iš dirbtinės odos? 

   Baldai iš dirbtinės odos yra populiarūs dėl savo estetikos, prieinamumo ir dažnai mažesnės kainos, palyginti su natūralia oda. » Daugiau

Kaip naudoti veido šveitiklį, kad nepažeistumėte odos? Kaip naudoti veido šveitiklį, kad nepažeistumėte odos? 

   Veido šveitiklis yra vienas iš pagrindinių odos priežiūros produktų, padedančių pašalinti negyvas odos ląsteles, pagerinti odos tekstūrą ir » Daugiau

Kuo skiriasi vasarinės padangos nuo žieminių? Kuo skiriasi vasarinės padangos nuo žieminių? 

   Automobilio padangų keitimas iš vasarinių į žiemines ir atvirkščiai yra skirtas vairavimo saugumui. Lietuvoje šis pakeitimas yra kiekvieno » Daugiau

Naujienų paieška pagal datą
2024 m. spalio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgs    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Adida papildai sportui